Tørrgjær oppbevaring

Hjem Forum Napolitansk pizza 2. Det grunnleggende Tørrgjær oppbevaring

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
  • Forfatter
    Innlegg
  • #756
    Kim Skotte
    Deltaker

    Ser du alltid bruker fersk gjær men vanskelig å få tak i akkurat nå. Jeg bruker Idun tørrgjær (blå), oppbevarer den i kjøleskap hvis det fortsatt er noe igjen. Noen erfaring med hvor lenge man kan oppbevare denne i kjøleskap?

    #758
    René Munthe Eik
    Nøkkelmester

    En måned går helt fint å oppbevare i kjøleskapet. Jeg har hatt tørrgjær i kjøleskapet i 3 måneder. Mulig det går enda lenger, men jeg har litt “tvangstanker” rundt for lang lagring av åpnet gjærpakke. Jeg har litt panikk for at deigen ikke skal heve skikkelig. Men det har nok mer å gjøre med min redsel enn det har å gjøre med virkeligheten.

    Her er en artikkel fra matvit.no som sier litt om dette, og hvordan du kan teste om det er liv i gjæren.

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
  • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.