Temperatur

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)
  • Forfatter
    Innlegg
  • #893
    Bjarte Heigre
    Deltaker

    Hei, og takk for spennende kurs! Du sier i leksjon 2.3 at dersom man har et sted med 8-16 grader konstant temperatur, trenger man ikke styre med både RT og CT. Betyr det at jeg med hell kan benytte vinkjelleren min som holder konstant 12 grader til hele modningen? Skal det i så fall angis som RT i Pizzapp? Skal deigen også bakes ut direkte fra denne temperaturen?
    -bjarte

    #894
    Bjarte Heigre
    Deltaker

    Unnskyld, skulle være leksjon 2.4.

    #913
    René Munthe Eik
    Nøkkelmester

    Ja, du kan fint bruke vinkjelleren. Jeg har brukt matboden når jeg gjør det. Du legger det inn som RT hele tiden. Jeg synes personlig at det er greit å romtemperere litt før jeg baker ut, men du trenger ikke å gjøre det.

    Men skal du heve veldig lenge så er det allikevel greit å sjekke innom av og til. Da kan du evt bruke kjøleskapet om gjæringen tar seg for mye opp mot slutten. Jeg har brukt det opp til rundt 48 timer. Du kan balle rundt midtveis i hevingen for eksempel.

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)
  • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.