Temperatur

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #1137
  Erlend Simonsen
  Deltaker

  Hei!

  Kan du si noe mer om temperatur ved steking?

  Jeg har en Onni Karu og klarer enkelt å få en temperatur opp mot 550 grader. I Karuen er det normalt sett en temperaturforskjell på innerst og ytters i ovnen på mellom 30-50 grader ut fra de målingene jeg gjør med IR-Måler.

  Hva er ideal temperatur ved steking av pizzaen?

  Har hydrasjon mye å si i forhold til hvilken temperatur man bør steke på?

  Er det ønskelig med åpen flamme under steking av pizzaen eller er det ideelt med høy temperatur i rommet? Jeg ser at den åpne flammen i stor grad påvirker steking av fyll og overflate på pizzaen, mens temperatur i steinen gjør jobben mot bunnen av pizzaen.

  Jeg ser alle viser hvor vakker pizzaene er ovenfra på bildene sine, men jeg er nysgjerrig på hvordan de ser ut under. jeg opplever at jeg ofte ender opp med for godt stekte (svidde partier) pizza på undersiden. noe som i seg selv signaliserer at jeg har for høy temperatur i ovnen.

  #1148
  René Munthe Eik
  Nøkkelmester

  Det siste først. Det at bunnen svis under betyr at ovnen ikke har en optimal stein til høy temperatur. Jeg tror Ooni har begynt å selge Biscottostein som ekstrautstyr til sine ovner. Da slipper du svidd bunn. Den steinen er mye mer porøs. Det er min foretrukne stein til slike små ovner.

  Det kan være greit å ligge rundt 450-500 grader på steinen når du steker. Blir bunnen svidd av dette kan du senke 50 grader og sjekke om det fungerer bedre. Det er helt naturlig at det blir forskjell i temperaturen på steinen i en slik ovn. Dette jevner seg ut ved å snu pizzaen under stekingen. Da vil det jevne seg ut.

  Jeg steker alltid med flammen på i ovnen. Skrur du den av vil ikke ovnen holde godt nok på varmen til å få en bra stekt pizza.

  Jo høyere hydrasjon jo lavere temperatur. Men opp til 70% i en slik ovn går greit ved 450-500 grader. Men opplever du at den ikke er gjennomstekt kan du senke temperaturen litt for å se om det hjelper.

  Bunnen bør ikke være mer stekt enn på dette blidet:
  Pizzabunn

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.