Størrelse på pizza

Hjem Forum Napolitansk pizza 3. Vi lager vår første deig Størrelse på pizza

Viser 11 innlegg - 1 til 11 (av totalt 11)
  • Forfatter
    Innlegg
  • #857

    Jeg har forsøkt oppskriften til Andre med Møllerens01 mel. Spørsmål: hvilken diameter får man normalt på en ball på 250 g og hvor tykk bør pizzaen være i midten? Jeg syntes deigen var litt seg og vanskelig å få trykket ut så stor som jeg ønsket.

    #858

    Jeg mente Møllerens Tipp 01

    #859

    Nok en trykkfeil , det skulle være Tipo 0

    #874
    René Munthe Eik
    Nøkkelmester

    En deig på 250 gram vil vanligvis ligge mellom 28 og 32 cm indiameter. Jeg tipper at den er rundt 2-3 millimeter på midten. Er diameteren liten kan den ok også være opp mot 4 millimeter.

    #875

    Vil en annen meltype kunne gjøre deigen mer samarbeidsvillig, eller er det bare å prøve videre?

    #879
    René Munthe Eik
    Nøkkelmester

    Jeg må nesten vite nøyaktig hvilken oppskrift du har brukt.

    #882

    630 g Møllerens pizzamel tipo 0
    391 g vann
    19 g salt
    2,74 g fersk gjær
    62 % hydrasjon
    Hevetid 7 timer

    #883

    Det er en oppskrift du la ut på Pizzamani og het Pizza Napolitana med enkle råvarer, datert 13.12.2019

    #914
    René Munthe Eik
    Nøkkelmester

    Ok. Det du evt kan gjøre er å heve hydrasjonen litt om du synes at den blir for vanskelig å bake ut med 62%. Eller sånkan du bruke pizzapp og justere hevetiden og heve deigen noe lenger. Men selve utbakingen krever også litt øving før man får det til. Du kan også legge den over to knyttede never og jobbe den rolig rundt mens du strekker den litt ette litt ved å bevege hendene fra hverandre mens du snur den rundt.

    #927

    Takk skal du, da er det bare å fortsette med prøving og feiling.

    #1145
    René Munthe Eik
    Nøkkelmester

    Prøving og feiling er beste medisin 🙂

Viser 11 innlegg - 1 til 11 (av totalt 11)
  • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.