hvorfor Eiga

Viser 4 innlegg - 1 til 4 (av totalt 4)
  • Forfatter
    Innlegg
  • #939

    Hva oppnår man med Biga?

    #944
    René Munthe Eik
    Nøkkelmester

    Smak og luftighet i deigen.

    #1175
    Filip Bredsten
    Deltaker

    kan du si noe om forskjellen på resultat ved poolish og biga eller er det samme?

    #1183
    René Munthe Eik
    Nøkkelmester

    Enkelt forklart så jobber biga i høyden og poolish i bredden. Biga brukes ofte til brød for på få dem høye og fine. Poolish gjør at deigen blir elastisk og tøybar. Om man sliter med at det går hull på deigen med utbaking er poolish et meget bra alternativ. Deig med poolish tåler mye juling. Poolish gjør også deigen luftig. Jeg bruker selv vanligvis poolish til runde pizza som napolitanske da de er gode å jobbe med når bunnene formes. Biga bruker jeg oftest når jeg lager focaccia og roman style pizza. Da ønsker jeg luft og høyde i hele deigen da den er like tykk over det hele. I tillegg så tilfører både biga og poolish smak i deigen.

Viser 4 innlegg - 1 til 4 (av totalt 4)
  • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.