Fordelen med mye vann i deigen?

Hjem Forum Napolitansk pizza 10 Diverse Fordelen med mye vann i deigen?

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)
  • Forfatter
    Innlegg
  • #1422
    Lorents Teigen
    Deltaker

    Jeg har jevnt over brukt deiger på 60-63%. Jeg har nå skaffet meg mel med bedre styrke og du nevner at disse tåler mer vann.

    Hva er fordelen med større vannmengde?
    Eks: 70% i stedet for det jeg bruker.

    Mvh
    Lorentz

    #1427
    René Munthe Eik
    Nøkkelmester

    Når du bruker mer vann i deigen vil luftigheten i det ferdige resultatet bli høyere. Om du har sett bilder av pizzakanter (cornicioner) med store og luftige hull, så er dette et resultat av høy hydrering (høyt vanninhold).

    #2382
    Pål Kønig
    Deltaker

    Er det en tommelfinger regel for hvor mye hydrering i de forskjellige mel styrkene?

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)
  • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.